PETER SCHUTZ (Austria)
Peter Schutz conduce cel mai cunoscut centru de formare NLP din Austria - Austrian Training Center for NLP/NLPt, are o bogată experianţă de lucru ca şi psihoterapeut, coach, mediator, este secretar general al EANLPt.

Peter Schütz M.Sc
Tel. +43676/317 47 02, 
email: friendly@schuetz.at

University education:
Social science & psychology (Mag).
Preclinical college Vienna (cand.med.) ;
Health Mgmt M.Sc. ( Corv.U .Budapest)

Training: Coaching, Psychodrama, Gruppendynamik & Groupptherapy, Supervision (ÖAGG 1977-1987), NLP/NLPt 1983-89, 
Mediation 2004, EMDR Psychotraumatology 1999-2003

Qualifikationen und Funktionen:
• Fellow/Trainer & Mediator ÖTZ-NLP
• Grouptrainer & Supervisor ÖAGG
• Healthpsychologist and teaching psychotheraist ÖAGG (ECP,DG, NLPt)
• Teaching coach & supervisor BÖP. EUCF, ECA
• EMDR supervisor & Instructor
• Trainer for commercial apprentices 1989
• state certified consultant & coach 1989 
• labour law court judge. Wien 1997-02
• Zivillaw and businessmediator 2004

Languages :G/ E fluent, some Hungarian
University lecturer for: Medical psychology, consulants behaviour, communikationstraining/NLP conflikt management , negotiation skills.

Professional career from 1973:
Journalist for Austrian and British media paralell psychological trainings in Austria, UK und USA
since 1983:
CFO, Austrian Training center for NLP & NLPt, EMDR Institut Austria (1999)
since 1992:
CEO family firm Arthur Schütz & Co. (Transmissions, security & consulting) www.schuetz.at
2001
Book : Theory and Practise of NLPt 

• Private office for short interventions & psychotherapy 
• Training & coaching for Industry & Government in Austria & CEE 
• Special Projects

Recruiting & Potentialanalysis
Consulting for Teams, conflicts & Organisations
Training in Coaching , mediation & psychotherapy

Topics :
• Presentation under fire
• Teamcoaching & Teamdevelopment
• Goaloriented interview & conversations
• Creativity & decisions
• Confliktmanagement & Mediation
• Leadership & motivation
• Satisfying Sales with NLP
• Security psychology 
• Interviewtraining für journalists and managers

Mai multe despre Peter: http://www.nlpzentrum.at/team.htm

Sid Jacobson este considerat expert în aplicarea NLP (Neuro-linguistic programming) în educaţie şi training, psihoterapie şi abilităţi de comunicare. Este autorul a cinci carţi şi co-autorul uneia, cât şi a mai multor documente şi articole în domeniul NLP. De peste 30 de ani, el oferă consultanţă şi training companiilor şi profesioniştilor din Statele Unite, America de Sud, Canada, Europa şi Asia.

A lucrat ca cercetător, trainer şi consultant pentru profesionişti, spitale, şcoli, clinici, afaceri şi atleţi de performanţă. 

Sid Jacobson este autorul carţilor "Solution States: A Course in Solving Problems in Business With the Power of NLP" şi "The POWER Process: An NLP Approach to Writing". E unul dintre primii traineri certificaţi de către The Society of NLP şi e director al The South Central Institute of Neuro-Linguistic Programming. 

 

A lucrat în mod extensiv în Singapore şi Malaysia, unde a susţinut o varietate mare de traininguri şi a oferit servicii de consultanţă. Acestea includ programe de training in-house pentru corporaţii precum Singapore Airlines,Western Digital şi Yokogawa Electric împreună cu agenţii guvernamentale precum National ComputerBoard, Housing Development Board, Trade Development Board, Service QualityCentre, Land Transport Authority şi Ministry of Health. De asemenea, Sid a lucrat cu multe şcoli în Singapore, universitaţi, bănci, spitale şi agenţii de asistenţă socială.

A derulat activitaţi de training şi consultanţă în Canada, UK şi America de Sud şi bineînţeles în Statele Unite. În S.U.A. a lucrat cu organizaţii precum Jackson National Life Insurance, DuPont Pharmaceuticals, Habitat for Humanity, Shell, Maersk Sealand şi Case New Holland. Mai  multe...

 

 

 

 

Tim Hallbom este considerat unul din cei mai talentaţi traineri NLP din lume. Este cunoscut la nivel internaţional ca expert în schimbarea credinţelor limitative prin intermediul NLP. Este deasemenea co-autorul unora din cele mai bine vândute cărţi:  Beliefs: Pathways to Health and Well-being (Credinţe – căi către sănătate şi bunăstare) şi NLP: The New Technology of Achievement (NLP – noua tehnologie a realizării).

În timpul carierei sale, Tim a lucrat cu indivizi şi organizaţii, a scris articole şi cărţi, a înfiinţat centre de training şi organizaţii profesionale, a ţinuţ dicursuri la conferinţe şi a predat peste tot în lume. Vasta sa experienţă şi flexibilitatea înnăscută îl ajută să aibă success cu orice persoană cu care lucrează. Tim se dedică în a ajuta persoanele să aibă schimbările în viaţă pe care şi le doresc şi aduce îmbunătăţiri fundamentale organizaţiilor.

Tim a contribuit imens la baza de cunoştinţe în domeniul NLP-ului. El a rafinat şi a susţinut procese ca re-imprintingul, integrarea credinţelor conflictuale şi folosirea indiciilor oculari. A dezvoltat un număr de tehnici NLP, inclusive una pentru schimbarea credinţelor limitative, lucrând cu dublul orb şi cu probleme de sănătate asociate.

Datorită extraordinarei sale contribuţii în domeniul NLP şi coaching-ului a fost numit recent ca diplomat internaţional în NLP de către International Academy of Behavioral Medicine.  (Academia Internaţională a Comportamentului Medical).

Tim a fost implicat în domniul NLP din 1979 şi a derulat cursuri NLP oriunde în lume de atunci încoace. Tim a fost întotdeauna mai mult decât un trainer. În timpul carierei sale în NLP a făcut în mod constant terapie, coaching şi consultanţă cu persoane şi organizaţii de pe tot globul. Munca sa în domeniu i-a permis să facă multe descoperiri despre comportamentul uman şi schimbări pe care nu le-ar fi putut face dacă munca sa ar fi fost limitată doar la training.

În 1992 Tim a creat Graduate School (Şcoala de Absolvenţi) în NLP cu Robert Dilts şi Suzy Smith , programul Health Certification Training Program fiindc considerat unul dintre cele mai avansate programe de training cu NLP din lume.

El şi soţia lui Kris sunt co-dezvoltatorii programului Whealthy Mind care a fost susţinut în mai mult de 20 de ţări. De asemenea, Tim a avut multe contribuţii în domeniul coaching-ului profesional. Programul său de certificare în coaching, NLP Coach Certification a fost  primul program bazat pe NLP din America de Nord recunoscut de ICF (International Coach Federation).

Ultima lui carte, Coaching in the Workplace (Coaching în mediul de lucru) este un ghid complet de coaching pentru manageri.

Tim este de asemenea recunoscut de unele din cele mai bune institute de NLP din lume: International Teaching Seminars (ITS) în Londra,  Institute for Eclectic Psychology (Instititul pentru Psihologie Eclectică) în Olanda, NLP University  cu Robert Dilts şi NLP Comprehensive cu Steve si Connirae Andreas.

Institutul lui Tim pe care îl conduce împreună cu soţia şi partenera lui, Kris, este NLP Institute of California. Ca institute recunoscut internaţional, NLPCA este cunoscut pentru calitatea trainingurilor şi înalta integritate. Tim a organizat şi predat peste 60 de traininguri NLP Practitioner în institutul propriu şi a avut mii de absolvenţi încântaţi.

Ultimul lor program dezvoltat din martie 2008 este Dynamic Spin Release – ce se ocupă de nişte procese noi şi uimitoare.

De asemenea lucrează la o nouă carte care descrie car şi consistent modurile în care pot şi identificate şi schimbate credinţele limitative.

Tim este autorul şi co-autorul a numeroase articole, cărţi, emisiuni de radio şi publicaţii video. Lista lor poate fi consultată aici.

An internationally recognized institute, NLPCA is known for its quality of training and high integrity. Tim has also organized and taught over 60 NLP Practitioner Trainings at his own institutes, and has thousands of satisfied graduates. He and Kris are currently working on a program for an amazing new process called Dynamic Spin Release, which they have been developing since March of 2008.  They are also working on a new book that describes clear and consistent ways to identify and change limiting beliefs. In November of 2009, they will both be keynoting the International NLP Conference in London on Dynamic Spin Release.

Tim a învăţat NLP în anii 80 de la Richard Bandler şi John Grinder.

A fost preşedintele Asociaţiei Naţionale NLP în 1990, care ulterior s-a transformat în Asociaţia Internaţională pentru NLP.

A înfiinţat şi a fost preşedintele Institutului Internaţional pentru Studii Avansate în Sănătate (IASH) cu Robert Dilts şi Suzy Smith, unde astăzi este consultant.

A înfiinţat Anchorpoint Institute cu Suzi Smith,  unde în completare la programele de training a publicat şi Point NLP Journal– cea mai citită publicaţie de NLP în lume la acea vreme distribuită în mai mult de 30 de ţări.

Este de asemenea un psihoterapeut licenţiat în perioada 1978 – 1999 când a început să practice activ ca şi coach.

Tot ceea ce a facut până acum urmareşte un ţel: să ofere un suport performant şi profesionist celor din jur pentru a se dezvolta şi a-şi utiliza întregul potenţial. 

Pentru împlinirea misiunii personale a însuşit ablităţi care îi permit alinierea cu pasiunea lui pentru oameni, relaţiile dintre ei şi felul în care aceste relaţii produc rezultate.

Are o bogată experienţă în training organizational dinamic axat pe dezvoltare personală şi profesională. Abilităţile de intervenţie în managementul personal şi organizaţional sunt susţinute şi de dubla licenţiere în medicină şi bioinginerie (specialist în bioinformatică şi managementul sistemelor de sănătate).

În timpul specializării în psihiatrie, a acumulat experienţa ca investigator clinic în studii clinice multicentrice internaţionale, şi este calificat ca cercetator în aria sistemului nervos la Vienna School of Clinical Research unde a participat cu un proiect de cercetare cu tema Dinamica Neliniară a Variaţiilor Dispoziţiei.

Cătălin combină cunoştintele sale în domeniul neuro-stiinţelor cu aplicaţii în domeniul comportamental din afaceri. Interesul său în legatură cu schimbarea de atitudini a fost extins şi în domeniul organizaţional prin lucrarea de licenţa în bioinginerie cu tema Procesări Implicite de Informaţie în Managementul Schimbării.

Primii paşi pe drumul dezvoltării personale şi i-a inceput în anul 2000 prin cursuri de formare în Analiză Tranzactională. De atunci a acumulat experianta a peste 350 ore training plus coaching şi supervizare. În prezent este membru al Institute of Developmental TA şi este supervizat de Julie Hay pentru aplicatiile DTA în mediul organizaţional şi coaching.

În 2001 a intrat în contact cu sistemul de gândire creat de Edward de Bono numit Cognitive Research Trust. După primele cursuri care le-a ţinut pentru studenţi, a participat în 2002 la organizarea primei conferinţe cu aplicaţii ale Gândirii Creative în Afaceri, iar în octombrie 2006 a beneficiat de directa îndrumare a lui Edward de Bono în însusirea abilităţilor de gândire laterală pentru reingineria afacerilor. produselor şi serviciilor -  Simplicity.

Formarea NLP a început-o în 2001 şi include peste 600 ore în stagii NLP conduse de traineri cu renume internaţional: Julie Hay, Richard Bandler, Peter Schutz, Robert Dilts, Stephen Gilligan, Peter Emery, Colin Brett, Paul Mc Kenna, Michael Breen, Sid Jacobson, Kris Hallbom, Tim Hallbom, Helmut Jelem, Siegrid Sommer, Helmut Jelem, Peter Igor Atamaniuk, Birgit Trattler, Melita Stipancic, Miroslawa Bojana Huflejt Lukasik, Benedykt Krzysztof Peczko, Anita von Hertel.

A fost licenţiat ca provisional trainer of NLP în 2003 de catre Richard Bandler, Paul Mc Kenna şi Michael Breen, iar în 2004 a fost liderul primului program de formare NLP Practitioner din România condus de un trainer român (februarie - octombrie 2004, Iaşi şi Bucureşti) a obţinut cea mai înalta formă de recunoştere în NLP oferită de The Society of NLP.

În septembrie 2005 a iniţiat primul program profesional de formare în Coaching cu NLP & NLPt din Romania în colaborare cu Austrian Training Center of NLP&NLPt.

În 2006 a obţinut certificarea Coach - NLP Professional şi este Professional Coach certificat EuCF. A urmat programul de formare pentru Mediere la Austrian Training Center for NLP&NLPt.

Din februarie 2010 este acreditat de catre Federatia Romana de Psihoterapie ca Psihoterapeut Neuro Lingvist - NLPt si formator & supervizor in NLPt.

Din septembrie 2010 are certificare de formator & supervizor acreditat pentru Psihoterapie Neuro Lingvistica - NLPt de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Din noiembrie 2010 a fost ales Presedinte al Asociatiei Europene de Psihoterapie Neuro Lingvistica - EANLPt.

Preocupările în domeniul teoriei haosului, dinamicii neliniare şi a gândirii sistemice, împreună cu experienţa de trainer NLP au facut posibilă licenţierea pentru cel mai avansat training de dezvoltare personală legat de bani şi prosperitate: The Wealthy Mind Experience. 

Mind Master - firma care a fondat-o în 2004 - este distribuitor autorizat pentru România din partea de Bono Thinking Systems, SUA, şi partener alAustrian Training Center for NLP & NLPt pentru formarea profesională NLP în coaching, mediere şi psihoterapie neurolingvistică.

Unul dintre fondatorii şi primul preşedinte pan-European a  European Mentoring & Coaching Council, profesorul Julie Hay are certificări internaţionale în NLP şi Analiză Tranzacţională. Ea deţine un MPhil pentru cercetare în domeniul competenţelor manageriale şi este Chartered Manager (CMI în UK).

Julie are peste 40 de ani experienţă de lucru în sectoarele public şi privat, inclusiv la nivel internaţional. Este specialistă în a converti modelele terapeutice pentru folosirea în organizaţii, educaţie, consultanţă şi dezvoltare personală. Se face remarcată pentru abilităţile ei de a aplica teoriile complexe într-un mod clar, practic şi stimulant. 

În prezent conduce programe destinate atât coach-ilor sau altor profesii asemănătoare, cât şi pentru învăţarea abordărilor psihologice pentru copii şi părinţi.
Este un autor prolific a numeroase cărţi ce se adresează indivizilor, grupurilor şi organizaţiilor.
 

Dr. Helmut Jelem este medic specialist psihiatru şi este formator NLP de peste 20 de ani.
Are o abordare complexă care cuprinde tehnici de mediere a conflictelor interne, a celor interpersonale sau a celor de grup. Conduce departamentul de psihoterapie al Spitalului Universitar din Viena, este consultant EMDR pentru Europa si lector universitar pentru terapie muzicala in psihiatrie.

De asemenea, Helmut este psihoterapeut supervizor la Austrian General Medical Council si terapeut supervizor NLPt si Master trainer la ÖTZ-NLP.

 

Melita are o diplomă ca psiholog clinician, fiind psihoterapeut - ECP cu liberă practică la Zagreb. Este EMDR Practitioner şi preşedintele Societăţii croato-austriece NLPt. A condus in ultimii 2 ani cel mai amplu studiu de cercetare a eficienţei tehnicilor NLP sub egida Asociatiei Europene NLPt.

 

 

 

 

 

He is the founder and the chairman of The Polish Institute for NLP, a certified trainer of NLP (Erickson University International – Canada; Austrian Training Centre for NLP) and a certified psychotherapist (European Certificate of Psychotherapy – ECP). 
He has had twenty years of experience in psychotherapy and training and fifteen years of experience in coaching. He is the author of many publications and articles popularising and authenticating NLP. Benedykt Peczko is also a representative of the European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy  (EA NLPt) for Poland. On behalf of the Association he fulfils a function of an expert (grandparenting officer) in Poland. His duties involve verifiying qualifications of therapists using NLP in their work and wishing to apply for the ECP certificate.
Benedykt Peczko was first a graduate and then he became an organiser of pioneering certificate courses in NLP in Poland which were led by Annegret Meyer (presently Hallanzy), a representative of the Institute for Integrative Communication in Munich (acknowledged by the German Association for Neuro-Linguistic Programming and the International Association for NLP).


He is a member of Polish Psychological Association and the Polish Federation of Psychotherapy and also a representative of the European Association of Neuro-Linguistic Psychotherapy (EA NLPt) for Poland. Benedykt Peczko is also a co-founder of Polish Erickson Institute in Lódź. He is a psychologist with twenty years of experience in conducting individual and group psychotherapy.

For 15 years he has been organising and leading workshops, training sessions and courses which mainly focus on possibilities of practical application of NLP and are directed at various professional groups. He also conducts individual coaching sessions for company representatives. Among many thematic areas covered in his numerous seminars for organisations and companies are: communication and negotiation skills, conflict solving, sales methods, customer service, setting company targets, company mission, communication in the media, stress management, management psychology, trainer courses, effective learning methods, creative problem solving etc.

Benedykt Peczko co-operates with the Faculty of Psychology of Warsaw University and Warsaw School of Social Psychology in Warsaw (in the past he also co-operated with Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw). He has conducted training sessions in Lithuania, Croatia, Romania and the Republic of South Africa. He is the author of many publications popularising and authenticating NLP.

Among his numerous publications we can find articles on psychology of consciousness and books on psychotherapeutic application of metaphors.

She is a co-founder of the Polish Institute for NLP, a certified trainer of NLP (Erickson University International – Canada and the Austrian Training Center for NLP) and a certified psychotherapist (the European Certificate of Psychotherapy - ECP). [see Certificate

She is a an academic employee at the Faculty of Psychology of Warsaw University. She is also a board member of the European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy (EA NLPt) and the Committee for Training Standards in this Association. On behalf of this Association she is an expert (grandparenting officer) in Poland. Her duties involve verifying qualifications of therapists using NLP in their work and wishing to apply for the ECP certificate.

She is a  Ph.D of Humanities in Psychology and an academic employee at the Faculty of Psychotherapy of Warsaw University. She specialises in social, cognitive and clinical psychology. Miroslawa Huflejt-Lukasik is the author of articles popularising Neurolinguistic Programming which appeared  in such magazines as ‘Manager’, ‘Business Sales’ and ‘Impact’. She is a prize-winner of a collective award of the Minister of Education for a scientific publication.

She was one of the first people in Poland who took part in training sessions led by trainers of NLP from the West and obtained certificates of NLP Practitioner and NLP Master Practitioner issued by the Institute for Integrative Communication (acknowledged by the German Association for Neuro-Linguistic Programming and the International Association for NLP). She also received certificates of Neurolinguistic Programming Trainer from Erickson University International in Canada and the Austrian Training Centre for NLP in Austria.

For 15 years now, she has been conducting seminars, workshops and training sessions, mainly focusing on leading courses for managers. She co-operates with boards of various companies conducting individual training sessions and coaching for their employees. She also puts her knowledge and experience into practice by acting as a consultant for companies.

Miroslawa Huflejt-Lukasik has also led many open courses on various subjects, for example on leadership, team building and team management, communication, motivation, handling conflicts and difficult situations, work time management or dealing with stress.

 She has conducted classes for postgraduate students on: ‘Psychology of Personnel Management’, ‘Psychology of Market Behaviours’, and ‘Psychological Basics of Media Communication’. Miroslawa Huflejt-Lukasik also co-operates with Warsaw School of Social Psychology conducting classes for postgraduate students on “Customer Psychology in Marketing Service’ and “Practical Social Psychology’.

Dr. Siegrid Sommer este psihoterapeut – ECP, psiholog clinician, hipnoterapeut, formator NLP, şi practică terapie prin artă.

 

 

 

 

 

 

Ihor este formator NLP la Austrian Training Center of NLP şi NLPt. Este EMDR Practitioner, consilier, profesor de mediere, lector la Universitatea din Viena.