Este un program creat pentru nevoile mediului de afaceri în scopul dezvoltării potenţialului de leadership prin coaching şi certificării abilităţilor de coaching pentru:

 • profesionişti HR
 • manageri care vor să ofere suport de dezvoltare oamenilor din echipă
 • consultanți organizaționali
 • oameni interesați de profesia de coach sau de o supra-specializare

Rezultatele contează: managerii, vânzătorii şi specialiştii organizațiilor valorifică la maximum potențialul uman? O vor putea face însoțiți de un High Potential Coach, pregătit de o echipă de profesionişti în cadrul singurului program de formare bazat pe factori de succes. Rezultatele sunt garantate prin măsurători făcute la nivel organizațional.

Obiectivele programului:  

1.      implementarea unui proiect de coaching în context de business

2.      competenţe de coaching validate prin evaluare video și live cu un client

Resursele: ca să ne asigurăm că vei îndeplini cu succes aceste 2 obiective îţi punem la dispoziţie:

Raport psihometric al potenţialului, foarte precis şi detaliat în 50 pagini, validat ştiinţific în mediul de afaceri

- 7 module de training pentru dezvoltarea competenţelor

- Feedback personalizat pentru indentificarea ariilor de actualizare a potențialului

- Sesiuni individuale de coaching  pentru alinierea comportamentelor cu obiectivele

- Supervizarea implementării proiectului de coaching

- Traineri internaţionali cu o experiență culturală multinațională

 Programul se concentrează pe coaching-ul orientat pe competenţe relevante de leadership în contextul de business:

Gândire strategică.
Lucrul în echipă

Task oriented
: organizare, setare de obiective, abordarea problemelor, implementarea deciziilor, monitorizarea şi evaluarea rezultatelor, delegarea, efort creativ & inovaţie. 

Relationship oriented: comunicare clară, motivarea celorlalţi, rezolvarea conflictelor, cooperarea cu alţii, contact pozitiv, prevenirea intrigilor, gestionarea constructivă a regulilor impuse. 

Procesul de luare a deciziei. 

 

Competenţele de coaching dezvoltate vizează:

 • Orientarea spre rezultate
 • Capacitatea de acţiune şi implementare
 • Comunicarea avansată: calibrare, folosirea întrebărilor, comunicare pe canale multiple
 • Crearea de relaţii etice şi de încredere
 • Feedback pentru dezvoltare
 • Responsabilizare: asumarea obiectivelor prin creşterea propriei influenţe
 • Motivare: crearea premizelor de menţinere a schimbării
 • Gândire inovativă: folosirea întrebărilor pentru depăşirea tiparelor de gândire
 • Mediere şi capacitatea de gestionare a conflictului
 • Înţelegerea sistemelor organizaţionale şi a culturii organizaţionale de coaching

 

Experiența de formare a unui High Potential Coach:

Cuprinde 7 module ce se desfăşoară pe parcursul a 27 zile de training + 5 sesiuni supervizare + 6 sesiuni individuale de coaching și 216 ore de formare de abilități:

 1. Primele obiective în coaching. Începi să pui bazele conceptelor de coaching şi potenţial uman: crearea relaţiei şi contractarea, comunicarea în procesul de coaching, abilităţi de a pune întrebări relevante, găsirea resurselor interne.
 1. Metodologii de schimbare.  Atingerea unui obiectiv necesită schimbări în modul de gândire sau comportament, accesul la anumite resurse, sau acţiuni într-un mod inovativ. Vei primi un raport complet a nivelului tău de potenţial (Talent Developer), şi îţi vei seta un obiectiv pentru Proiectul de Coaching. 
 1. Starea ta de flux.  În orice proiect cea mai importantă resursă sunt oamenii, mai ales tu. Gestionând cele mai bune stări îţi va permite să fii rezilient şi motivat, să ai deplină încredere în tine şi să înaintezi pe drumul dezvoltării potenţialului. Aşa cum o fac marii lideri: schimbarea vine din interior.
 1. Tipare și strategii de succes.  Să construiești un plan de acțiune înseamnă să stăpânești tiparele. Înveți cum să scapi de vechile obiceiuri neproductive şi să-ţi folosești principalele competențe în contextul de business.
 1. Istorisiri care potențează.  În acest modul înveți cum să dezvolți noi modalităţi de comunicare cu tine însuţi. Vei stăpâni puterea limbajului care te motivează atât pe tine cât şi pe ceilalţi. Credinţele sunt cele care ne stimulează sau ne opresc.
 1. Sisteme și situații complexe.  Conflictele afectează abilitățile de lucru în echipă şi găsirea de strategii de cooperare. Aici vei dezvolta răspunsuri din punct de vedere etic şi vei înţelege cum schimbarea ta afectează cadrul organizațional.
 2. Edificiul sistemului de coaching. Serviciul de coaching pe care îl construiești trebuie să fie unul solid, să ofere siguranță și oportunități clienților tăi. Îți vei planifica aspectele legale și organizatorice pentru o practică de succes, prin utilizarea instrumentelor și abilităților dobândite. Vei putea evalua și avea o măsură a dezvoltării propriului potențial și a stadiului de implementare a proiectului de coaching.


Supervizarea de grup urmărește dezvoltarea conștientizării și fixarea metodelor învățate în training aplicat în studii de caz.

Feedback centrat pe Factori de Succes PEP: vizează 10 arii de dezvoltare grupate în 3 direcții legate de competențele de eficiență personală, conducere și cele sociale.

Coaching individual: permite fiecărui participant să experimenteze rolul de client și să își urmărească propriile obiective de dezvoltare.

Proiect de coaching: pentru că a fi un coach practicant înseamnă nu doar să vii la training, ci să și dovedești spirit antreprenorial, vom solicita fiecărui participant să demonstreze implementarea unui program de coaching în context organizațional.

Peer Group: cu scopul de a asigura feedback și suport pentru practica abilităților și a metodologiei de coaching.

 

Ce obţii:

 • Un model complet al procesului de coaching: vei avea imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă să fii un coach de succes – de la A la Z! 
 • Abilităţi de leadership: prin implementarea unui proiect de coaching vei depune efortul necesar pentru a reuşi. Vei şti ce abordare să foloseşti pentru a implementa cu succes proiectul.
 • Ajuţi clienţii să rămână motivaţi: înveţi strategii specifice pentru a-ţi ajuta clienţii să meargă înainte către scopurile lor, chiar dacă devine greu pentru ei.
 • Expertiză: vei căpăta siguranța necesară unui coach profesionist prin validarea externă de la formatori experimentaţi, și instrumente de măsură a progresului și competențelor.
 • Procese de evaluare şi feedback personalizat: vei avea un raport concret și o analiză a potenţialului, plus o evaluare a propriilor resurse de a răzbate în meseria de coach.
 • Rezultate în contextul de business: vei avea mereu atenția asupra lumii tale interioare plasate în contextul în care îți desfășori munca de zi cu zi.
 • Excelență: vei practica tehnici NLP la un nivel Professional în contextul de coaching.
 • Relație pe termen lung: acesta nu este o formare pe care o termini și îți iei la revedere cu părere de rău la sfârșit: noi îți putem fi alături până devii un adevărat Maestru al Minții și al potențialului uman în etapele ulterioare ale programului și comunității NLP Professional.

 

Certificări:

Parcurgerea curriculei de formare este acreditată de European Coaching Federation la nivelul Certified Basic Coaching Skills - yellow levelwww.eucf.org. Pentru nivele superioare de competență în Professional Coaching formarea poate continua încă 2 ani în cadrul programului de formare NLP Professional pentru certificările EuCF:

-          Practitioner Coach – nivel Orange

-          Master Practitioner Coach – nivel Green

-          Professional Coach – nivel Blue

-          Senior Coach – nivel Black

Autoritatea Naţională pentru Calificări – Specialist în Activitatea de Coaching conform Standardului ocupaţional pentru profesia de „specialist în activităţi de coaching”.

Program recunoscut de Asociația Română pentru Coaching.

 

Înscrierile pentru programele în curs s-au finalizat...

Vom afișa în curând noi date.

Vezi programele curente la Evenimente

Specialist in activitatea de Coaching

Program: 27 zile de formare directă - 8h pe zi
un total de 60 ore teorie 300 ore practica
Cu două pauze de cafea ~ 15 min și pauză de prânz.
TRAINERI: Cătălin Zaharia, si evaluatori ANC

LOC : Bucureşti vezi harta...

COST: 400 lei/zi (nu se percepe TVA)

MĂRIMEA GRUPULUI: max.18

CERTIFICARE: ANC Specialist în activitatea de coaching si posibilitatea aplicarii pt certificarea EuCF - nivel Yellow

 

 

 

ÎNSCRIERE: 
1. Creezi un cont nou AICI. Vei primi un mail din care să dai click de validare.
2. Dacă ai deja cont te autentifici AICI
3. Pe imaginea de mai sus va fi vizibil butonul ”Adaugă în COȘ”
4. Accesezi COȘ și vei introduce datele din formular pentru contract.  5. Cu minim 3 zile înainte de începerea cursului vei primi un mail cu toate detaliile organizatorice de care ai nevoie. 
Dacă ai deja un cont: Urmează pașii 2-4.