Dezvoltare Personala

Definirea obiectivelor: așteaptă-te la succes!

Creierul este cel mai puternic computer de pe planetă. Are capacitatea de a procesa informaţiile cu o viteză incredibilă. Aproape totul în organism este dirijat din creier. Acţiuni ca respiraţia, bătăile inimii, circulaţia sângelui sunt doar câteva exemple ale modului în care se realizează acest lucru în mod inconștient. Bineînțeles, acest puternic instrument are capacitatea de a crea efecte şi în afara corpului. Cum afectează acest lucru atingerea obiectivelor de zi cu zi?

O strategie dovedită este aceea că obţii lucrul asupra căruia focalizezi gândirea. Din nefericire, cei mai mulţi dintre noi suntem condiţionaţi să ne gândim la consecinţele negative. Când suntem confruntaţi cu o situaţie dificilă, cei mai mulți ne gândim la cel mai rău scenariu. Proiecţiile în viitor nu sunt niciodată pozitive. În mod natural, creierul creează exact ceea ce a imaginat - cel mai rău scenariu.

Poate că ai remarcat cum cei extrem de negativişti trăiesc permanent în haos? Ei întâmpină tot felul de greutăţi fără a avea vreo pauză. O întrebare apare adesea: 'Ei sunt negativişti deoarece viaţa lor este agitată sau pentru că gândesc negativ?' Ultima afirmaţie pare mai potrivită.

O persoană extrem de negativistă rareori îşi va putea îmbunătăţi viaţa. Motivul principal este un principiu universal numit legea atracţiei. Acesta spune că vom crea acel lucru căruia îi dăm atenţie. Gândeşte negativ şi aceea vei primi înapoi. Concentrează-te asupra energiilor pozitive şi lucruri bune ţi se vor întâmpla. Este un principiu universal care se aplică în toate circumstanţele. NU crezi? Ai observat că cei care se plâng, se adună? Există o legătură invizibilă care îi face să se simtă confortabil în prezenta celor la fel cu ei. Şi de asemenea cum cei prosperi sunt împreună? Înțelepciunea populară spune: 'ban la ban trage'.

Practic acest principiu supune că vrei atrage ceea ce ai semănat. O altă vorbă românească spune că 'semeni vânt şi culegi furtună'. Şi aş prafraza că 'nu primeşti zapada'. Dacă pui în joc energie pozitivă, vei atrage lucruri bune către tine. În NLP acest lucru a fost studiat la modelele de excelenţă. S-a constatat ca unul din criteriile succesului este că oamenii de succes îşi formulează obiectvele în mod pozitiv. Ei îşi spun ceea ce îşi doresc  în schimbul a ceea ce nu îşi doresc.

Nu numai comportamentele oamenilor sunt dirijate de focalizarea minţii ci şi lumea exterioară. Rezultatele sunt create de asemenea prin focalizare pozitivă. Totul e facut mai întâi de energia gândului. Gândul pe care îl proiectăm în afară va atrage rezultatele de pe un plan echivalent. Deci, şi atunci când te gândeşti la situaţii care s-au rezolvat în moduri pe care le consideri negative, tu ai atras exact acel lucru. Din fericire, când acţionăm în sens opus vom obţine rezultate pozitive.

Cel mai uşor mod de a controla ceea ce vom obţine este prin examinarea aşteptarilor care le avem. Dacă până în acest moment aveai tendinţa generală de a te aştepta la ce e mai rău, a venit timpul să schimbi. Din acest moment aşteaptă-te la succes în tot ceea ce faci. Lasă 'universul'(inconştientul tău) să ştie că ai însămânţat tot binele pe care îl ai la dispoziţie. Fă aşa în toate situaţiile. Când te duci la supermarket, aşteaptă-te să găseşti un loc de parcare în faţa uşii de intrare. Aşteaptă-te că el sau ea va spune da la cererea ta. Aşteaptă-te că vei avea greutatea dorită.

Aşteaptă-te la succes şi acesta va fi al tău.

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6051  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1541  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2482  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016