Dezvoltare Personala

Fii performant de Sarbatori - RELAXEAZA-TE !

Probabil cand vei citi cuvantul performanta vei simti tensiune in muschi. Sau vei vedea imaginea unui atlet pe pista de atletism incordat ca un arc in asteptatea pocnetului pistolului pentru a lua startul in cursa de 100 m. Sau pur si simplu te vei gandi la experienta de zi cu zi in care esti concentrat sa iti faci treaba cat mai bine la serviciu. Poti fi performant cand te relaxezi?

Stresul este un mecanism prin care in miliarde de ani de evolutie organismul a invatat sa fie pregatit pentru situatii de tip lupta, reale sau imaginate. Este un mod de a mentine sanatatea individului in situatii periculoase.

Insa mintea si trupul tau mai au un sistem prin care isi pot proteja sanatatea: relaxarea. Asa cum ai un raspuns adecvat in situatii stresante prin tensiune si stres, tot asa poti avea un raspuns adecvat pentru odihna si recuperare prin relaxare.

Daca in mod obisnuit ai nevoie de concentrare si focus la serviciu, ca sa te mentii sanatos si performant, e nevoie sa inveti sa folosesti si mecanismul relaxarii.

Si nu am sa iti vorbesc de tehnici de meditatie, relaxare musculara sau respiratie. Ai la indemana in zilele de sarbatori care se apropie un instrument mult mai simplu. Te poti folosi de avantajul experientei placerilor de fiecare zi. Permitand sa ai aceste experiente placute vei primi si foarte multa relaxare, fericire si sanatate.

Zilele de sarbatoare care se apropie sunt momentul perfect in care poti sa:

- tragi un pui de somn sau sa faci o baie fierbinte

- citesti in liniste o carte

- urmaresti o comedie

- faci un masaj

- te bucuri de un pahar de vin bun

- iti ingrijesti plantele de apartament sau gradina

- faci o plimbare

- asculti muzica favorita

- privesti norii pe cer

- doar inchizi ochii pentru 5 minute

- stai de vorba cu prieteni vechi sau cu familia

- te joci cu catelul sau pisica ta

- spui o rugaciune

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6031  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016