Potential

Leadership de dreapta si de stanga

Creierul nostru este împărţit în 2: partea dreaptă specializată în procesarea este de tip neliniar, 'gândeşte' în imagini, este creativă prin combinare, traieste în prezent, are o stare, logica e de tip intuitiv. Partea stângă procesează limbajul, creativitatea sa este de tip inovativ, se orientează spre trecut şi spre viitor, este preocupată de logică şi secvenţe, logica este de tip formal.

Pentru un leadership autentic e nevoie să lucrezi cu ambele emisfere: să fii cam la fel cu cei din jur, orientat spre relaţie, şi în acelaşi timp să fii diferit, să propui obiective, să construieşti strategii.

Când leadershipul este doar de stânga tendinţa este să fii orientat spre sarcini, să propui obiective care sunt recombinari ale vechilor elemente, să compari permament cu trecutul.

Când leadershipul este doar de dreapta tendinţa este să fii preocupat de oameni, să propui obiective deosebit de îndrăzneţe, însă dificil de a le duce la bun sfârsit.

Un bun balans între cele 2 emisfere este esenţial pentru un leadership funcţional. Un echilibru între starea de leadership din aici şi acum, şi strategia care te conduce spre obiectiv integrată cu experienţele din trecut.

Catalin Zaharia
 Mind Master
 22  3891  26.03.2020
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1289  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  1811  22.05.2018
Mind Master
 Mind Master
 2  1354  08.04.2016