De ce Lean Recruiting?

De ce LEAN RECRUITING la Mind Master?

După cum ştiţi, la Mind Master se face Programare Neurolingvisitică (NLP). Nu doar în training şi coaching, ci şi într-un instrument care se chema până nu demult PEP – Potential Evaluation Program. Este creat de firma IMDE – Elveţia al cărui fondator este un profesionist NLP pasionat de aplicaţiile practice, imediate şi vizibile ale acestuia pentru a mări productivitatea companiilor.

NLP este studiul modului în care oamenii cred, învaţă, comunică şi performează în lume şi la muncă. O parte a procesului NLP implică modelarea top performerilor. Acest lucru presupune studierea lor cu scopul de a afla care sunt factorii care le determină succesul şi performanţa înaltă în contrast cu factorii care determină rezultatele slabe la cei low performance conform criterilor organizaţionale. În final, intrumentul practic care a rezultat are forma unui chestionar on-line care se adresează acestor factori, diferenţiaţi pe tipuri de joburi. Acest chestionar nu este un test psihologic, nu este un chestionar de personalitate pe baza căruia se fac predicţii asupra performanţei ulterioare a unui angajat.
La început, acest chestionar a fost doar un mod valoros de a dovedi eficienţa sesiunilor de coaching, aplicându-se înainte şi după seriile de sesiuni de coaching cu angajaţii din organizaţii. În timp a devenit evident şi pentru manageri, ceea ce noi ştiam de fapt, că scorurile bune obţinute la factorii din chestionar corelează cu performanţa acelor angajaţi. Aşadar, logic şi firesc, au dorit să folosească acelaşi chestionar pentru a selecta viitorii angajaţi încă din timpul procesului de recrutare. Aşa s-a născut procesul LEAN RECRUITING cu care suntem încântaţi să vă facem cunoştinţă acum.
Procesul LEAN RECRUITING  începe cu postarea unui anunţ inedit numit  Reinforcement Request, de genul:

În acest anunţ candidatul este invitat să completeze un chestionar cu o serie de întrebări pentru a stabili dacă acesta îndeplineşte cerinţele esenţiale, de bază pentru acel job. Aceste criterii sunt stabilite împreună cu managerul şi/sau specialiştii HR care se ocupă de procesul de recrutare în firma respectivă şi sunt specifice fiecărui post din fiecare companie. Dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite într-un procent satisfăcător, atunci procesul se încheie, iar candidaţii primesc automat o notificare care le spune cu amabilitate şi respect că nu se califică mai departe. În cazul în care se califică, sunt transferaţi către o altă serie scurtă de întrebări concepute special în jurul altor cerinţe specifice pentru acea poziţie. Lucrăm în parteneriat cu clienţii noştri pentru a stabili aceste cerinţe specifice la fiecare nivel, astfel încât să putem personaliza fiecare chestionar pentru fiecare loc de muncă.
Procesul de recrutare continuă cu partea TALENT RECRUITER  pentru evaluarea, invervievarea şi selecţia celor mai buni candidaţi:
O dată ce solicitantul a trecut in 15-20 min de prima partea a  chestionarul on-line, răspunsurile sunt analizate de către sistem şi recrutorul poate vedea clasamentul candidaţilor, astfel încât să fie identificaţi uşor cei mai buni dintre toţi.

 
Cei care sunt în coada listei sunt selectaţi cu un click să li se trimită automat un mesaj de mulţumire pentru implicare şi oprire a procesului.
Celor care au trecut prima parte a chestionarului li se va trimite ulterior un link pentru a completa chestionarul principal în urma căruia recrutorul va primi un profil de candidat realizat pe mai mulţi factori şi subfactori. 
 
 
Abia acum, doar celor care au ajuns în acest punct le sunt cerute CV-ul, fotografia şi alte informaţii. Profilele furnizate de sistem pot fi comparate între ele:

 

 

 

CV-urile pot fi citite pentru ca doar cei mai buni să fie chemaţi ulterior la interviu. Pe baza profilului, intervievatorului i se furnizează un ghid de întrebări individualizat pe fiecare candidat, alături de profilul propriu-zis.

 


 
CE ADUCE BUN ACEST SISTEM PENTRU TINE ŞI COMPANIA TA
- Reduce timpul necesar citirii a sute şi mii de CV-uri nepotrivite, întrucât candidaţii care nu îndeplinesc cerinţe de bază (studii, experienţă specifică, cunoştinţe) sunt eliminaţi de la primul pas.
- Reduce timpul investit în interviuri cu oameni care nu au nici o legătură cu jobul pentru care au venit la interviu (răbdarea ta nu mai este pusă la încercare ascultând detalii inutile) pentru că la interviu rămăn doar cei mai buni selectaţi de sistem.
- Măreşte probabilitatea ca toţi cei invitaţi la interviu să fie şi prezenţi la el (nu mai pierzi timpul așteptând).
- Sunt atraşi mai mulţi candidaţi datorită anunţului specific care este clar, onest, cu imagini reale cu locaţia, cu mediul intern de lucru şi viitorii colegi.
- Interviul se desfăşoară pe baza unui ghid de întrebări ajutătoare care sunt personalizate în funcţie de acel candidat unic.
- Cei angajaţi au sanse mai mari de a rămâne pe termen lung în companie, sunt loiali, mulţumiţi de munca lor pentru că au ştiut de la primul contact cu anunţul de recrutare unde vin, cu cine vor lucra, ba mai mult, chiar şi ce şef vor avea.
- Se elimină greşelile de angajare costisitoare.
- Efort scăzut şi satisfacţie maximă, plus mândria de a folosi un instrument inovator în corelaţie cu dezvoltarea tehnică a contextuluii actual.
- Putem asigura dezvoltarea continuă a angajatului şi după ce se angajează prin Talent Developer
- În plus, acest proces nu trebuie să fie făcut mereu cu consultanţi externi, din contră, poate fi gestionat complet de practicieni formaţi în interiorul companiei şi utilizarea unor licenţe anuale care asigură cel mai bun raport cost-eficienţă.
- O dată început, procesul este în mare parte automat, fără să fie necesară prezenţa umană continuă (de desfăşoară de la sine chiar şi în weekend).
- Pot fi desfăşurate mult mai multe procese de recrutare în paralel.

 

 

ÎN PLUS
Sistemul nostru este proiectat special pentru a se integra  cu al vostru, în orice fel aveţi nevoie. De exemplu, dacă aveţi deja o prezenţă socială mass-media, putem lucra în cadrul ei sau putem construi pe baza ei. Dacă aţi etalonat criterii pentru poziţii specifice, le putem incorpora. Sistemul nostru este flexibil şi receptiv pentru a satisface nevoile specifice şi se amestecă perfect în cadrul existent astfel încât nu va trebui să renunţaţi la ceea ce deja funcţionează pentru voi.
În plus, a fost evaluat de compania leader care analizează instrumentele de evaluare în Germania http://personalityexperts.de. Ei măsoară cele mai bune sisteme de evaluare din lume şi fac recomandări pentru clienţii lor cu privire la care sisteme vor funcţiona cel mai bine pentru a satisface nevoile clienţilor. Din cele 80 analizate, şi primele 20 din top, l-au găsit pe al nostru ca fiind de departe, cel mai bun. Ei raportează că 60-70% din timp când prezintă un număr de posibilităţi clienţilor, clienţii ne aleg pe noi.
Şi nu în ultimul rând, este vorba de un sistem a cărui succes a fost dovedit până acum în cadrul multor companii (Lufthansa, Alstom, Pfizer, Raiffeisen, Microsoft, Toyota) din ţări diferite (Brazilia, Elveţia, Germania, Austria, România, Polonia, Italia, Spania, Croaţia, Slovenia) şi este un sistem îmbunăţit continuu.

CE SPUN CLIENŢII NOŞTRI
 „Este exact cum ni s-a spus: ușor, rapid și mai bun decât am crezut ca poate fi." - D. Moreno, Toyota
"Foarte folositor dacă ai de gestionat un număr mare de oameni." - Cecilia Raffaelli, Telecom Italia
"Anunţul a atras mai mulţi oameni decât postările tradiţionale de locuri de muncă. Aproape 100 de oameni în 2 săptămâni. Incredibil!” – Maja Watters, Frey & Frey
„Dintr-o dată, am avut 11 prospecţi, 4 foarte buni. Toţi mult mai buni decât cei câţiva care au aplicat întreg anul trecut.” – G. Boll, Hawle
"În timpul weekend-ului, 3135 de aplicaţii au fost reduse la primele 250 ale celor mai buni candidaţi. Fără Lean Recruiting acest lucru ar fi fost de neimaginat.”
Johannes Castellano – Liniile Aeriene Braziliene AZUL / Azul Linhas Aereas Brasilieiras S.A.
 “Nu am fost prea siguri că PEP e într-adevăr aşa de bun precum ni s-a spus. Apoi ni s-a propus să facem în 10 minute o ierarhizare a managerilor executivi pe care care îi cunoşteam bine fiecare din noi. Apoi am comparat rezultatele individuale, am discutat unul cu altul şi am ajuns la un clasament final pe care l-am comparat cu rezultatele PEP. A fost uimitor!” - Bigler Nicole, Centris AG, Elveţia
"Sunt notificat pe email referitor la persoanele interesate. Cu câteva click-uri, știu dacă persoana este potrivită pentru noi sau nu." - D. Stebler arhitect
 

 

 

 

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6029  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016