Cand am inceput colaborarea cu Mind Master, printre primele cuvinte pe care le-am auzit au fost "noi ne ocupam cu dezvoltarea potentialului uman". Ca oricine, mi-am spus: aha, e de bine, si eu am potential!

In mintea mea potentialul insemna ca pot sa fac mai mult, ca am capacitatea de a face lucruri marete, ca am nevoie doar de un cadru in care sa ma desfasor si de oameni care sa ma sustina.

Ceea ce nu este gresit. Ulterior insa, am aflat mai in detaliu despre ce este vorba cu adevarat.

Potentialul = valorificarea la maxim a resurselor interne si externe de care dispun. ?! In aproape trei ani de formare in coaching si NLP m-am tot intalnit cu aceste notiuni, ceea ce m-a ajutat sa inteleg mai usor.

Deci, in traducere libera:

Resursele interne inseamna acele credinte, tipare de gandire, idei, abilitati, comportamente, pe care ni le-am format de-a lungul vietii.

Resursele externe se refera la acele lucruri, instrumente, oameni de langa noi, fara de care nu putem pune in practica ideile noastre. Si aici includem banalul telefon, masina, relatiile, informatii, tot ce este in afara noastra.  

Dupa parerea mea, resursele interne atarna cel mai greu. Ele sunt motorul care ne pune in miscare catre o anumita directie si spre un anumit obiectiv la care dorim sa ajungem.

Partea buna este ca fiecare dintre noi avem un bagaj de resurse, unele dezvoltate, altele mai putin. Important este sa stim care sunt si cum le putem exploata astfel incat sa ajungem la un nivel de excelenta. Dar despre asta voi scrie in articolele viitoare.  

Pana atunci, daca esti curios sa afli mai multe, gasesti informatii aici.