All Posts Author: Mind Master

Stress, Strain, Solutions

Stress, încordare și căutare de soluții ....
Pandemia Coronavirus (COVID-19) care ne înconjoară zilele acestea solicită răspunsuri radical diferite de ceea ce ne-am obișnuit până acum. Unele țin de acțiuni concrete medicale sau economice. Sunt mulți profesioniști care se ocupă deja (vom analiza în viitor dacă au avut cea mai bună abordare). 
Însă răspunsul extern e mediat permanent de „jocul interior” pe care îl are fiecare din noi. În situații de criză tendința de a apela la ”șabloane de acțiune” din trecut va aduce la pachet unele funcționale pentru situații noi și cu unele disfuncționale. Acestea din urmă sunt seturi mentale asociate cu un stressor estern și vor avea impact în logica pe care o asociem evenimentelor, ceea ce resimțim emoțional sau un stress 'tăcut' reflectat în corp prin diverse somatizări. Hans Selye, M.D. numește acestă din urmă reacție Strain, încordare. 

NLP Leadership Summit 2018

NLP Leadership Summit 2018 s-a încheiat de curând. 75 de lideri, cu cel puțin 15 ani experiență în formarea NLP, au participat pentru a clădi un viitor bun acestui domeniu de studiu și aplicații. Prima mea participare (Cătălin Zaharia) a fost in 2016, fiind primul formator NLP invitat din România.

Altfel de Talent Management

Cand vrem sa stabilim strategia si echipa de talente si succesori a companiei trebuie sa gasim cea mai buna cale de selectie si angrenare in programe de dezvoltare pentru noul rol. De asemeni, in cazul unei reorganizari, fuziuni, sau schimbari de strategie pot aparea probleme de integrare.

CEO si conducerea companiei vor vrea să știe pe cine pot conta, atat intr-un caz cat si in celalalt.

De cele mai multe ori se decide colaborarea cu o companie de audit de management, probabil cu unul dintre cei mai mari jucatori din piata. O astfel de actiune este consumatoare de timp si foarte costisitoare.

Catalin Zaharia
 Mind Master
 22  3112  26.03.2020
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1225  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  1351  22.05.2018
Mind Master
 Mind Master
 2  1305  20.04.2015