All Posts Author: Mind Master

Lean Talent: Agilitate pentru Sustenabilitate

Îți amintești sentimentul de ușurare pe care l-ai avut atunci când ai trecut un examen cu nota dorită? Sau atunci când ai predat un proiect la care ai lucrat mult timp.

În contrast este momentul în care nu ai obținut nota pe care ți-o doreaila examen. Sau, când nu ai reușit să predai proiectul. Ai simțit tensiune și disconfort.

A fi agil înseamnă a reacționa la timp la mediul în care te afli. Trebuie să îți antrenezi capacitatea de a îți focaliza anteția toate simțurile și gândirea pentru a te adapta la situație. Astfel încât să îți poziționezi comportamentul și limbajul, schimbându-ți în mod conștient cursul acțiunii. Agilitatea este ușor de înțeles atunci când te gândești la sport. Dar acum haideți să previzualizăm modelele disponibile pentru a o înțelege din perspectiva minții.

Stress, Strain, Solutions

Stress, încordare și căutare de soluții ....
Pandemia Coronavirus (COVID-19) care ne înconjoară zilele acestea solicită răspunsuri radical diferite de ceea ce ne-am obișnuit până acum. Unele țin de acțiuni concrete medicale sau economice. Sunt mulți profesioniști care se ocupă deja (vom analiza în viitor dacă au avut cea mai bună abordare). 
Însă răspunsul extern e mediat permanent de „jocul interior” pe care îl are fiecare din noi. În situații de criză tendința de a apela la ”șabloane de acțiune” din trecut va aduce la pachet unele funcționale pentru situații noi și cu unele disfuncționale. Acestea din urmă sunt seturi mentale asociate cu un stressor estern și vor avea impact în logica pe care o asociem evenimentelor, ceea ce resimțim emoțional sau un stress 'tăcut' reflectat în corp prin diverse somatizări. Hans Selye, M.D. numește acestă din urmă reacție Strain, încordare. 

Altfel de Talent Management

Cand vrem sa stabilim strategia si echipa de talente si succesori a companiei trebuie sa gasim cea mai buna cale de selectie si angrenare in programe de dezvoltare pentru noul rol. De asemeni, in cazul unei reorganizari, fuziuni, sau schimbari de strategie pot aparea probleme de integrare.

CEO si conducerea companiei vor vrea să știe pe cine pot conta, atat intr-un caz cat si in celalalt.

De cele mai multe ori se decide colaborarea cu o companie de audit de management, probabil cu unul dintre cei mai mari jucatori din piata. O astfel de actiune este consumatoare de timp si foarte costisitoare.

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6050  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1540  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2481  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016