Aniversare 85 de ani dr. Edward de Bono

Pe 19 mai 2018, dr. Edward de Bono, cea mai mare autoritate mondială în domeniul gândirii creative creatorul metodelor Six Thinking Hats şi Lateral Thinking, a împlinit 85 de ani.

Dr. Edward de Bono s-a născut în Malta, este absolvent al facultăţii de medicină la Royal University of Malta (1953) unde şi-a dat şi doctoratul, a fost bursier Rhodes la Oxford (1955), deţine titlul de Master in Arts în psihologie şi fiziologie la Oxford (1957), are încă un doctorat la Cambridge (1963) şi două titluri de doctor onorific (Melbourne şi Dundee).

A scris 83 de cărţi în domeniul gândirii şi creativităţii, traduse în peste 42 de limbi.

În România sunt traduse 6 cărţi: Gândirea paralelă, Şase pălării gânditoare, Gândire Laterală, Şase medalii ale valorii, Cum să avem o minte armonioasă, Creativitatea serioasă.

Aniversarea a avut loc în Malta şi a fost organizată împreună cu de Bono Thinking Systems, firma din SUA care se ocupă de distribuirea trainingurilor de Bono (Six Thinking Hats, Lateral Thinking, Focus on Facilitation, Simplicity, Power of Perception şi Six Values Medals) în întreaga lume. Astfel, pe lângă membrii familiei (inclusiv cei doi fii, Carspar si Charlie) şi prieteni, au participat de asemenea şi traineri de Bono Thinking Systems din întreaga lume: Canada, USA, Marea Britanie, Australia, China, Singapore, Mexic, Spania, Olanda, India, Grecia, România, Slovenia, Italia, Turcia, Germania. Din partea Mind Master Creative, firma distribuitor autorizat dBTS in Romania a participat master-trainer Mihaela Zaharia. 

Cu o zi înainte a avut loc prima conferinţă Palace of  New Thinking la Palatul Verdala.

Discursul inaugural a fost ţinut de invitatul de onoare, dna. Marie-Louise Coleiro Preca, preşedinta Maltei care a apreciat că metodele de Bono contribuie major la propagarea creativităţii absolut necesară pentru rezolvarea provocărilor care ameninţă stabilitatea internaţională.

Tema acestei conferinţe a fost “noi forme de guvernare”. S-a lucrat în patru grupuri facilitate de către master-traineri de Bono prin metode diferite, iar rezultatele au fost ulterior prezentate tuturor. Printre participanţi s-a numărat şi omul de afaceri maltez Angelo Xuereb care în discursul lui a dezvaluit că una din convingerile personale care l-au ajutat să clădească cele 38 de companii pe care le deţine  (în care lucrează peste 8000 de angajaţi) a fost aceea că “creativitatea este cheia către progres.”  

De asemenea, Edward de Bono a lansat cea mai recentă carte a lui, „Thinking To Create Value” şi a dat autografe.

Edward de Bono cu Mihaela Zaharia

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6032  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016