Coaching

Ce face un manager cu abilitatile de coaching?

Aceasta intrebare am primit-o destul de des in ultima perioada, astfel ca  m-am hotarat sa scriu despre 10 abilitati care diferentiaza un manager si il fac sa aiba succes.

Hai sa vedem ce face un manager cu echipa sa.

1.       Cauta solutii concrete luand in considerare si parerile membrilor echipei, in loc sa caute la nesfarsit cauzele pentru care exista o problema.

2.       Asculta cu atentie lasand la o parte prejudecatile si lasandu-si mintea deschisa la ideile pe care de multe ori oamenii din echipa se feresc sa le exprime.

3.       Ajuta oamenii sa ramana motivati avand la indemana strategii specifice, folosindu-se de resursele pe care le are la dispozitie.

4.       Intra pe aceeasi lungime de unda cu interlocutorul si comunica eficient pe canale multiple, in functie de profilul fiecarei persoane.

5.       Implementeaza intern un proiect de coaching, scutind compania de niste costuri substantiale in cazul in care acest lucru s-ar face de catre un furnizor extern.

6.       Foloseste intrebari puternice pentru depasirea tiparelor de gandire, astfel incat sa ajute colegii sa gaseseaca singuri rezolvare la problemele lor.

7.       Rezolva conflictele intr-o maniera deschisa, in care cei implicati simt ca sunt luati in calcul si ca parerea lor conteaza.

8.       Creaza relatii etice si de incredere, formand astfel o atmosfera colegiala in care fiecare om conteaza.

9.       Da feedback pentru dezvoltare pentru ca stie de ce anume are nevoie un om pentru maximizarea potentialului.
10.    Gestioneaza constructiv regulile impuse astfel incat acestea nu impovareaza si nu pun presiune inutila, devenind activitati naturale, obisnuite.

Desigur, acestea sunt doar o parte din competentele unui manager bun, insa sunt cele antrenate in mod special in cazul coaching-ului.
Deprinderea acestor abilitati la un nivel superior o facem printr-un program de formare complex, sustinut printr-un mix adecvat de training, lucru pe proiect de coaching, dezvoltare personala individuala, lucru cu client extern, video feedback, experienta unei echipe internationale.
Si in plus, masura schimbarii reale este validata de o estimare de potential bazata pe factori de succes, un benchmark international ce te pune fata-n fata cu profilul unor campioni ai managementului la nivel european. High Potential Coach

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6032  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016